Binge-waardige documentaires: Intrigerende verhalen die je niet mag missen

22 May 2023

Binge-waardige documentaires: Intrigerende verhalen die je niet mag missen

Documentaires zijn er in allerlei soorten en maten. Ze kunnen hard en confronterend zijn, maar ook leerzaam en onderhoudend. Deze documentaires zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Ze hebben een verhaal dat boeit en dat je graag meer wil weten.

1. The Story of Stuff

The Story of Stuff is een bekende documentaire over de productie, distributie en consumptie van materialen in onze wereld. De documentaire onderzoekt waar al onze afvalstoffen naartoe gaan, wat het effect op ons milieu is en wat er gedaan kan worden om deze problemen op te lossen. Deze documentaire is een verplichte kost voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid en milieubeleid.

2. The Social Dilemma

The Social Dilemma is een documentaire over de kracht en impact van social media op de samenleving. De documentaire onderzoekt hoe social media de manier waarop we denken, voelen en handelen, beïnvloedt. Het benadrukt ook de privacyrisico’s die verbonden zijn aan sociale media. De documentaire is een must-see voor iedereen die meer wil weten over de effecten van sociale media.

3. Planet Earth II

Planet Earth II is een documentaire waarin je onze planeet, haar bewoners en het milieu in een heel ander licht bekijkt. De documentaire toont de meest bijzondere plekken ter wereld en laat de zintuiglijke ervaringen zien die we op het land, in het water en in de lucht boven onze planeet kunnen ervaren.

4. Chasing Coral

Chasing Coral is een documentaire over de kwetsbaarheid van koraalriffen. De documentaire toont de ongelooflijke kracht van de rijke en kleurrijke wereld onder water, maar ook de destructieve effecten van menselijk gedrag. De documentaire toont de wereldwijde gevolgen van de veranderingen in de oceanen, maar ook de hoop die er is om deze veranderingen tegen te gaan.

5. Heal

Heal is een documentaire over het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen. De documentaire volgt verschillende mensen op hun zoektocht naar gezondheid en welzijn en onderzoekt hoe we onszelf kunnen genezen door het luisteren naar de signalen van ons lichaam.

6. The True Cost

The True Cost is een documentaire over de sociale, economische en milieuproblemen die verbonden zijn aan de kledingindustrie. De documentaire laat zien hoeveel arbeiders in de kledingindustrie onder lage lonen werken, hoe hun werkomstandigheden zijn en wat er gedaan kan worden om de industrie te verbeteren.

7. Blackfish

Blackfish is een documentaire over orka's in gevangenschap en de gevolgen van hun gedwongen opname in aquariums. De documentaire toont de menselijke kant van deze intelligente wezens en de gevolgen van hun opsluiting voor hun welzijn.

8. Food, Inc.

Food, Inc. is een documentaire over de voedselindustrie. De documentaire onderzoekt de verbanden tussen de voedselindustrie en de gezondheid van de mens, de omstandigheden waarin de dieren worden gehouden en wat er gedaan kan worden om deze situatie te verbeteren.

Documentaires bieden ons een blik op de wereld die we anders nooit zouden zien. Deze acht documentaires zijn absoluut binge-waardig en kunnen je kennis over de wereld vergroten. Ze onderzoeken onderwerpen waar we meer over moeten weten en halen ons uit onze comfortzone. Kijk ze eens – je zult het niet betreuren!